Home » » MOVIES: BRIDESMAIDS

MOVIES: BRIDESMAIDS

BRIDESMAIDS (Οι φιλενάδες)


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Paul Feig

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:  Kristen Wiig  Jessica St. Clair  Maya Rudolph Wendi                                                                    McLendon-Covey Ellie Kemper

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 125 λεπτά                      

ΔΙΑΝΟΜΗ: UIP

ΕΙΔΟΣΤΑΙΝΙΑΣ: Κωμωδία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ IMDB: 7.6

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η Άνι (Κρίστεν Γουίγκ) δεν είναι και στην καλύτερη φάση της ζωής της καθώς έχει ξεμείνει τόσο από λεφτά όσο και από σχέση… Όταν όμως μαθαίνει πως η καλύτερη φίλη της αρραβωνιάστηκε κάνει τα αδύνατα δυνατά να είναι η καλύτερη κουμπάρα που θα μπορούσε να υπάρξει! Αυτό όμως αποδεικνύεται αρκετά δύσκολο δεδομένων των υπολοίπων, άγνωστων στην Άνι, γυναικών που απαρτίζουν την παρέα της μελλόνυμφης και οι οποίες με τη σειρά τους διεκδικούν τον τίτλο της καλύτερης κουμπάρας, κάνοντας τη ζωή της Άνι ακόμα δυσκολότερη…

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ…
Στην αρχή ήμουν πολύ αρνητικός να δω αυτή την ταινία, λίγο η αφίσα ,λίγο ο ελληνικός τίτλος,  λέω  ωραία ‘’οι φιλενάδες’’ ακόμη μια χαζό-κωμωδία για γυναίκες. Μέτα πέφτει το μάτι μου ότι παραγωγός είναι ο σκηνοθέτης του παρθένος ετών 40 Judd Apatow αλλά πάλι λέω «ε, όπως σε όλες τις κακές ταινίες ένα  όνομα κράχτης»   μπαίνω  και στο imdb και βλέπω 7 και κάτι αστεράκια ωπ !7 και κάτι αστεράκια σε κωμωδία;
Ε, λοιπόν ναι, ήταν η έκπληξη! Tα άξιζε τα 7 αστεράκια και με το παραπάνω, φοβερά δουλεμένοι χαρακτήρες,  πολύ ωραία ερμηνευμένοι από εξαιρετικές  ηθοποιούς μιας και το άγχος  τους σε όλη την ταινία δεν είναι πως θα γράψει το καλό τους προφίλ  αλλά το να παίξουν καλά και να τσαλακωθούν όσο δεν πάει άλλο, με  ένα χιούμορ που φτάνει  στα άκρα αλλά δεν σε ενοχλεί καθόλου (Κάποιους ίσως τους ενοχλήσει)
O σκηνοθέτης Paul Feig γνωστός απ τα τηλεοπτικά The Office  και Weeds έδωσε το καλύτερο του εαυτό για να μας συστηθεί στον κινηματογράφο! Γελάς σε κάθε λεπτό της ταινίας  και εκεί που λες δεν έχει άλλο,  έρχεται ακόμη μια ξεκαρδιστική σεκάνς. Στην Αμερική ήδη σπάει ταμεία και καθιερώνει  ένα νέο είδος  κωμωδίας,  αυτό της έξυπνης γυναικείας κωμωδίας που  θα διασκεδάσει εξίσου και τους άντρες! Μα γίνετε ταινία με θέμα τον γάμο να ενδιαφέρει έναν άντρα; Ε, γίνετε αφού γκρεμίζει τα κλισέ που έχουμε συνηθίσει  για τα τέτοιες ταινίες το ένα μετά το άλλο (Σε πόσες ταινίες με την Άνιστον και την Αν Χάθαγουει έχετε δει σκηνή διάρροιας σε οίκο υψηλής ραπτικής;  Σε καμία μην κουράζεστε)
   θα πάρουν το αίμα τους πίσω όσοι τους έσυραν με το ζόρι οι κοπέλες τους να δουν το sex and the city 1,2 αφού η Σαμάνθα η Καρι  και τα άλλα κορίτσια, μπροστά στις πρωταγωνίστριες αυτού του φιλμ μοιάζουν με πληκτικές καθηγήτριες  θρησκευτικών!
  Εδώ επιτέλους η νύφη δεν είναι ξανθιά, ψηλή με γαλανά μάτια, αλλά μια κοπέλα της διπλανής πόρτας,  όπως και οι φιλενάδες της. Ρομαντικό  όσο  πρέπει και εκεί που πρέπει, κανιβαλίζει  τον αμερικάνικο γάμο και όλοι αυτή την κιτς μανία για την τέλεια τούρτα, το τέλειο νυφικό, το τέλειο bachelor,  την τέλεια παράνυφο  και τα σχετικά.
   Μετά από τόσο γέλιο, στο τέλος νοιώθεις και ένα μικρό κόμπο στο στομάχι, μιας και σου θυμίζει το «διαζύγιο»  που παίρνουμε όλοι απ τους κολλητούς μας όταν παντρευτούν. αφού η ζωή τους και οι προτεραιότητες αλλάζουν θέλοντας και μη .

                                                                Το trailer της ταινίας
Share this article :

2 σχόλια:

 
Copyright © 2015. CINEVIEWS