Home » » MOVIES: CONTAGION

MOVIES: CONTAGION


CONTAGION







ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ:  Steven Soderbergh


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΎΝ: Matt DamonKate Winslet Jude Law Marion Cotillard

ΔΙΆΡΚΕΙΑ:    107 Λεπτά

ΕΙΔΟΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:  Περιπέτεια φαντασίας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ IMDB: 7,2

ΠΕΡΊΛΗΨΗ
Μία ταξιδιώτισσα παίρνει ξηρούς καρπούς από ένα μπολ στο μπαρ του αεροδρομίου, πριν δώσει την πιστωτική της κάρτα στον σερβιτόρο. Μια επαγγελματική συνάντηση ξεκινά με ανταλλαγή χειραψιών. Ένας άνδρας βήχει σε ένα κατάμεστο λεωφορείο... Μία επαφή... Μια στιγμή... Και ένας φονικός ιός έχει ήδη εξαπλωθεί. Όταν η Μπεθ Έμχοφ (Γκουίνεθ Πάλτροου) επιστρέφει στη Μινεάπολη από ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Χονγκ-Κονγκ, η αδιαθεσία που απέδιδε στο τζετ-λαγκ υποτροπιάζει. Δύο ημέρες αργότερα, κείτεται νεκρή στην Εντατική, τη στιγμή που οι γιατροί λένε στον σοκαρισμένο σύζυγό της (Ματ Ντέιμον) ότι δεν ξέρουν πού οφείλεται ο θάνατός της. Πολύ σύντομα, και άλλοι άνθρωποι αρχίζουν να εκδηλώνουν τα μυστηριώδη συμπτώματα: έντονο βήχα και πυρετό, σπασμούς και εγκεφαλική αιμορραγία που οδηγούν στο θάνατο. Καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται ραγδαία και ο κόσμος προσπαθεί να προστατέψει τόσο τον εαυτό του, όσο και τους αγαπημένους του σε μια κοινωνία που καταρρέει, ένας ακτιβιστής μπλόγκερ (Τζουντ Λο) ισχυρίζεται ότι η κοινή γνώμη δεν έχει μάθει όλη την αλήθεια σχετικά με το τι συμβαίνει, πυροδοτώντας μια επιδημία παράνοιας και τρόμου εξίσου επικίνδυνη με τον ίδιο τον ιό.


Η ΆΠΟΨΗ ΜΟΥ
 Εξαιρετική  σκηνοθεσία, ατμοσφαιρική φωτογραφία σε χρυσούς και μπλε τόνους και πολύ καλές ερμηνείες από αρκετά ονόματα  του Hollywood, μέχρι εδώ καλά, αλλά δυστυχώς η ταινία πάσχει από σενάριο, o  πυρήνας της ταινίας είναι μια από τα ίδια και κατατάσσεσαι αυτόματα σε ένα ακόμη  φιλμ για πανδημίες και ιούς που έχουμε δει πολλές φορές. Την δεκαετία του 90 οι ειδήσεις έλεγαν για μετεωρίτες που θα χτυπήσουν την Γη και για την καταστροφή του κόσμου το millenium, αυτόματα άρχισαν να γυρίζονται η μία πίσω απ την άλλη οι ταινίες με μετεωρίτες, απ το 2000 και μετά ο πλανήτης άρχισε να παθαίνει φοβίες με διάφορες πανδημίες όπως η Ασιατική γρίπη, η γρίπη των πουλερικών, η γρίπη των χοίρων και η πρόσφατη γρίπη με τον ιό Η1Ν1 και το Hollywood άρχισε να βγάζει σαν ζεστά ψωμάκια τις ταινίες για ιούς που καταστρέφουν την ανθρωπότητα, και όντως κάποιες από αυτές είχαν κάτι να μας πουν, από ένα σημείο και μετά οι ταινίες που ακολούθησαν με την ίδια θεματολογία απλά άρχισαν να μας κουράζουν και να επαναλαμβάνονται.
Το σενάριο στο CONTAGION ώρες, ώρες, σου δίνει την αίσθηση ότι γράφτηκε γρήγορα και πρόχειρα με πολλά κενά όπως η ιστορία με την Marion Cotillard που κανείς δεν κατάλαβε τελικά γιατί υπήρχε στην ταινία, γενικά οι χαρακτήρες δεν είναι καθόλου δουλεμένοι και ρεαλιστικοί, είναι καρικατούρες  ανθρώπων,  φλάτ και αψυχολόγητοι με πρώτο και καλύτερο αυτόν του Jude Law
Όσο και αν σε κεντρίζουν οι πρωταγωνιστές και ο σκηνοθέτης Steven Soderbergh η ταινία δεν αξίζει τα 9,50 euro και μεταξύ μας ούτε τα 2euro που θα δώσεις για να την νοικιάσεις σε μερικούς μήνες.




                                    

















Share this article :

1 σχόλιο:

 
Copyright © 2015. CINEVIEWS