Home » » OVER THE YEARS: DUSTIN HOFFMAN

OVER THE YEARS: DUSTIN HOFFMAN

 Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα, που λέει και το τραγούδι , το over the years  ξεκινάει με έναν αγαπημένο μου ηθοποιό τον Dustin Hoffman.
Πόσο άλλαξε απ την πρώτη του ταινία μέχρι την τελευταία;





1961 : NAKED CITY
Η πρώτη εμφάνιση του ηθοποιού ήταν στην τηλεοπτική σειρά naked city για δυο season  











1967: THE GRADUATE
Στην δεύτερη του ταινία τον μαθαίνουν οι πάντες  σαν πρωτάρη και είναι η πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ.  Ίσως η πρώτη και η τελευταία φορά που παρουσιάζεται απ τα media σαν ζεν πρεμιέ.










1974: LENΝΥ
Την τρίτη υποψηφιότητά του για Όσκαρ την κέρδισε υποδυόμενος τον αθυρόστομο κωμικό Λένι Μπρούς 









1979: KRAMER VS KRAMER
Το πρώτο Όσκαρ ήρθε για το Χόφμαν με το ρόλο του Τεντ Κράμερ στο Κράμερ εναντίον Κράμερ που συμπρωταγωνίστησε μαζί με την Μέριλ Στρίπ








1988: RAIN MAN
Η ερμηνεία του Χόφμαν ως Ρέιμοντ Μπάμπιτ του απέφερε το δεύτερό του Όσκαρ, ενώ η ταινία κέρδισε τρία ακόμα (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου).






1991: HOOK
Συνεργάζεται με τον Στίβεν Σπίλμπερκ, υποδυόμενος τον Κάπτεν Χουκ στο HOOK, το οποίο αποδείχτηκε μεγάλη εμπορική επιτυχία, ενώ ο Χόφμαν απέσπασε και υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.






1997: WAG THE DOG
Η 7η υποψηφιότητα του Χόφμαν έρχεται με το ρόλο του Ρόμπερτ Έβανς στην ταινία Wag the dog την τρίτη συνεργασία του με τον Μπάρι Λέβινσον,  H ταινία γυρίστηκε μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.




2004: MEET THE FOCKERS
Πως μια φαρσοκωμωδία αποκτά αξια και ξεχωρίζει απ τις άλλες; Βάζεις στο cast τέρατα του κινηματογράφου όπως ο Robert De Niro η Barbra Streisnd και ο Dustin Hofman.Το Meet the fockers ήταν τεράστια εμπορική επιτυχία






2011: LUCK
Η πιο πρόσφατη εμφάνιση του δεν είναι στο σινεμά αλλά στην τηλεοπτική σειρά Luck







   Τότε που οι ηθοποιοί μεταμορφωνόντουσαν, εσωτερικά και εξωτερικά για έναν ρόλο και κέρδιζαν τα όσκαρ και το κοινό, με τις ερμηνείες τους και όχι με το life style τους.











Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015. CINEVIEWS