Home » » ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ BATMAN BATMOBILE

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ BATMAN BATMOBILE

Το Batmobile για εκείνους που δεν ξέρουν είναι το αμάξι του Batman, ένα από τα πιο διάσημα και αναγνωρίσιμα  αμάξια στην ιστορία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Πριν λίγο καιρό ο Zack Synder σκηνοθέτης  της καινούριας ταινίας του Batman με τίτλο Batman v Superman Dawn of Justice, έδωσε στην δημοσιότητα μια φωτογραφία για το
πως θα είναι το καινούριο batmoobile .Με αφορμή αυτή την φωτογραφία το cineviews κάνει ένα αφιέρωμα στο διάσιμο αυτοκίνητο του σκοτεινού ιππότη


ΒΑΤΜΑΝ 1943 1939 Cadillac Series 75 Convertible



Το 1943 η Columbia κάνει μια φθηνή παραγωγή για εβδομαδιαία τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον Μπατμαν .Όπως τα περισσότερα  σήριαλ, εκείνη την εποχή ήταν χαμηλού προϋπολογισμού. Το πρώτο Batmobile εμφανίστηκε σε αυτή την σειρά του  1943 και ήταν μια  Cadillac του 1939 που χρησιμοποιούσε και σαν προσωπικό του αυτοκίνητο ο Μπρους Γουέιν.

BATMAN AND ROBIN 1949,  Mercury Convertible


Το 1949 ο Batman επιστρέφει στην τελευταία του τηλεοπτική σεζόν παρέα με τον συνεργάτη του τον Robin, το Batmobile αλλάζει και γίνεται ένα βυσσινί  Mercury Convertible  του 1949 από την Ford, όπως και το αυτοκίνητο του 1939  και αυτό το χρησιμοποιουσε και για τις μεταφορές του  και σαν Μπρους Γουειν η μόνη διαφορά ήταν ότι σαν Μπατμαν η οροφή ήταν κλειστή, ενώ σαν Γουειν ανοιχτή.


ΒΑΤΜΑΝ 1966 Lincoln Futura


To 1966 βγαίνει η έγχρωμη σειρά Batman και κάνει τον άνθρωπο νυχτερίδα διάσημο. Στην σειρά εμφανίζεται ίσως το πιο αναγνωρίσιμο μέχρι και σήμερα Batmobile, ένα μαύρο γυαλιστερό αυτοκίνητο με το design να παραπέμπει σε  νυχτερίδα και το σήμα του Batman να κοσμεί τις πόρτες και τις ζάντες του αυτοκίνητου.
H βάση για το αυτοκίνητο ήταν ένα Lincoln Futura του 1955. Στις 19 Ιανουαρίου πουλήθηκε σε δημοπρασία για 4,2 εκατομμύρια δολάρια  η επιρροή του για τα επόμενα batmobile που εμφανίστηκαν ήταν τόσο μεγάλη που οι θαυμαστές του το αποκαλούν "ΤΗΕ" Βatmobile!

ΒΑΤΜΑΝ 1989 AND BATMAN RETURNS 1992


  Το 1989 o Batman κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση του στην μεγάλη οθόνη. Η Warner εμπιστεύεται το project στον Tim burton που θεωρήθηκε ιδανικός για να δώσει στο Gotham City μια πιο σκοτεινή ματιά κοντά στην αισθητική των Comic του Frank Miller. Η παραγωγή ήθελε το το αυτοκίνητο να είναι εντελώς αντίθετο με την εικόνα που είχε συνηθίσει ο κόσμος μέχρι τότε για το Βatmobile από τις σειρές και τα comic.
   Η βάση για το αμάξι ήταν ένας κινητήρας  Chevy V8  ενώ το αμάξι σχεδιάστηκε αποκλειστικά από τον Anton Furst  για την ταινία.Τα Gadgets στο εσωτερικό του ήταν πρωτοποριακά για εκείνη την εποχή όπως το σύστημα αναγνώρισης φωνής, η αυτόματη πλοήγηση, το μόνιτορ στο ταμπλό, όπως και το cd recorder. Το ίδιο αμάξι χρησιμοποιήθηκε και στην δεύτερη συνέχεια του Burton το Batman retunrs ενώ το 1996 μπήκε στην λίστα με τα πιο αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα στην ιστορία του κινηματογράφου.

BATMAN FOREVER 1995


Το 1995 η warner δίνει τον μύθο στον Joel Schumacher ο οποίος αποφάσισε να δώσει μια τελείως διαφορετική αισθητική από ότι ο προκάτοχος του.
Το Gotham δεν ήταν πια τόσο σκοτεινό, το ίδιο και το Batmobile, με κρυφό φωτισμό σαν αυτοκίνητο από το Mπουρνάζι και με άσχημο σχεδιασμό από την Barbara Ling που έμοιαζε με μεταλλαγμένη κατσαρίδα η ζωή αυτού του Batmobile ευτυχώς ήταν μικρή αφού στην ταινία το αμάξι ανατινάζουν με  μπόλικα εκρηκτικά τοποθετημένα στο πιλοτήριο του.


BATMAN AND ROBIN 1997

Το 1995 ο Schumacher  δεν μπόρεσε να σκοτώσει για τα καλά τον θρύλο του Μπατμαν, έτσι επιστρέφει όπως κάθε σωστός δολοφόνος το 1997 για να τον αποτελειώσει με το Batman and Robin.
Το καινούριο Batmobile ήταν περίπου 9 μέτρα το σχεδιάζει πάλι η Barbara Ling οπου ήθελε αυτή την φορά  να θυμίζει ένα σπορ ανοιχτό αυτοκίνητο, με την φινέτσα της Jaguar D το ότι ήθελε όμως δεν σημαίνει ότι τα κατάφερε κιόλας. 
Φώτα τουρμπίνες και Πατρινό καρναβάλι καλώς ήρθες και πάλι.






BATMAN BEGINS 2005


Μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, o Μπάτμαν επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για το Batman Begins . Αντί για ένα sequel ή prequel των προηγούμενων ταινιών της η Warner   αποφάσισε για να διορθωσει την ζημια που ειχε κάνει ο Schumacher, να κάνει μια επανεκκίνηση στον μύθο, ξεκινώντας ουσιαστικά το σύμπαν της ταινίας Batman από το μηδέν. Για αυτή την προσπάθεια επιλέχθηκε ο Christopher Nolan που αποφάσισε να δώσει μια πιο ρεαλιστική υπόσταση  στον ήρωα και στο περιβάλλον του.
Το gotham έμοιαζε πια με την Νέα Υόρκη και το Βatmobile ήταν μια μίξη από αγωνιστικό ράλι και στρατιωτικό όχημα.
Το ίδιο αμάξι χρησιμοποιήθηκε και στο The dark knight με μικρές αλλαγές. Άν και σαν Βatmobile δεν κατάφερε να ξεπεράσει αυτό του Burton, ταιριάζει τόσο καλά στην αισθητική των ταινιών του Nolan που εξυπηρετεί άψογα τον σκοπό του και μας αρέσει.



To 2016 στις αίθουσες θα βγει η ταινία Batman vs Superman Dawn of Justice, ο Nolan αναλαμβάνει ρόλο παραγωγού και δίνει την σκηνοθετική καρέκλα στον σκηνοθέτη  του Man of Steel, Zack Snyder. Η ταινία έχει πάρει αρνητικές κριτικές πριν ακόμα βγει στις αίθουσες για την επιλογή του Ben Afleck σαν νεο Batman.
Ο Snyder ξεκίνησε το προμο της ταινίας δίνοντας στην δημοσιότητα μια φωτογραφία teaser για το νέο batmobile σκεπασμένο με μουσαμά αφήνοντας ακάλυπτο το πίσω μέρος του αυτοκινήτου παράλληλα όμως κυκλοφορήσαν και κάποιες paparazzi φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας που μας δίνει μια πιο πλήρη εικονα για το αμάξι.


 Το Batmobile μοιάζει με αυτό της τριλογίας του Nolan με μια μικρή δόση από την αισθητική του man of steel







Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015. CINEVIEWS