Home » » Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Sherlock Holmes: A Game of Shadows


Sherlock Holmes: Το Παιχνίδι των Σκιών!!!




ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ:               Guy Ritchie

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΎΝ:     Robert Downey Jr., Jude Law, Jared Harris

ΣΕΝΑΡΙΟ:                        Michele Mulroney, Kieran Mulroney

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:                       129 min

ΕΙΔΟΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:             Περιπέτεια

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ IMDB:   7,7


ΠΕΡΊΛΗΨΗ

Ο Sherlock Holmes ανέκαθεν ήταν ο εξυπνότερος άνθρωπος στον χώρο... μέχρι τώρα. Κι αυτό γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος ένας νέος δαιμόνιος εγκληματικός εγκέφαλος - ο καθηγητής Μοριάρτι (Τζάρεντ Χάρις) - ο οποίος εκτός του ότι συναγωνίζεται επάξια τον Χολμς σε πνευματικό επίπεδο, διαθέτει μια εξαιρετικά σατανική πλευρά και απουσία συνείδησης, που του δίνει το πλεονέκτημα έναντι του πασίγνωστου ντετέκτιβ.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Όταν βγήκε ο πρώτος Sherlock Holmes είχα μια άρνηση να δω την ταινία, πίστευα ότι θα βαρεθώ αφάνταστα, έπεσα έξω όμως όταν την νοίκιασα σε DVD και είδα μια γρήγορη, έξυπνη και σύγχρονη περιπέτεια, έτσι περίμενα με ανυπομονησία την συνέχεια, ευχόμενος να είναι και πάλι στην σκηνοθεσία ο  Guy Ritchie  και η προσδοκία μου δεν άργησε να επαληθευτεί τρία χρόνια μετά!!!
Τα μεγάλα blockbuster τελικά ταιριάζουν πολύ στον  Guy Ritchie  και μας το αποδεικνύει με την δεύτερη συνέχεια του  Sherlock Holmes  που είναι εξίσου καλή με την πρώτη ταινία. Σκηνοθετικά βαδίζει στο ίδιο μοτίβο με εντυπωσιακές σκηνές, εκρήξεις και slow motion!!!  Οι ερμηνείες είναι πολύ καλές και απ τους δυο πρωταγωνιστές πράγμα που είχαμε δει και στην πρώτη ταινία, αυτό που δεν είχαμε δει όμως και μας έλειπε ήταν η χημεία μεταξύ τους, πράγμα που στο παιχνίδι των σκιών φαίνεται ότι έχει αλλάξει, αφού έχεις την αίσθηση ότι ξαφνικά ο Jude Law και ο  Robert Downey Jr  γνωρίζονται χρόνια, περνάνε καλά στα γυρίσματα και αυτό βγαίνει προς τα έξω όπως λέμε και στη Ελλάδα!!!
Ατμοσφαιρική φωτογραφία, ένα εντυπωσιακό soundtrack απ τον  Hans Zimmer  και ένα καλοδουλεμένο σενάριο με περισσότερο μυστήριο αυτή την φορά, συντελούν στο να περάσουμε ένα απολαυστικό δίωρο με αυτή την καλοκουρδισμένη περιπέτεια και αν κρίνουμε απ το φινάλε και τις εισπράξεις στο box office μας περιμένει και τρίτη συνέχεια  

     
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015. CINEVIEWS